• BCM (Body Control Module)

Specialist voor BCM revisie, inleren, programmeren &clonen

De Body Control Module (BCM) speelt een essentiële rol in het beheer van de elektronische systemen in moderne auto’s. Het regelt alles van verlichting en elektrische ramen tot de centrale vergrendeling en het alarmsysteem. Bij Autosleutel Limburg begrijpen we het belang van een correct functionerende BCM en bieden wij gespecialiseerde diensten voor revisie, inleren, programmeren en clonen van deze kritieke componenten.

Wat is een BCM?

De BCM is een essentieel onderdeel in het centrale zenuwstelsel van een voertuig, verantwoordelijk voor het monitoren en controleren van allerlei elektrische functies. Deze module zorgt ervoor dat verschillende systemen efficiënt en effectief samenwerken, wat de algehele prestaties en het comfort van het voertuig verbetert.

Diensten van Autosleutel Limburg

  • Revisie van BCM: Wij herstellen defecte BCM’s naar hun oorspronkelijke functionaliteit, waarbij we vaak goedkopere en meer duurzame oplossingen bieden dan volledige vervanging.
  • Inleren en Programmeren van BCM: Met onze geavanceerde technologieën kunnen wij nieuwe en gereviseerde BCM’s correct programmeren en inleren, zodat deze perfect werken met uw voertuig.
  • Clonen van BCM: In het geval dat uw BCM niet meer te repareren is, bieden we een cloningservice waarbij de gegevens van de oude module gekopieerd worden naar een nieuwe of gebruikte module, wat tijd en geld bespaart.

Veelvoorkomende problemen van een kapotte BCM

Een defecte BCM kan diverse, soms subtiele, tekenen vertonen. Enkele veelvoorkomende symptomen zijn:

  • Elektrische storingen: Problemen zoals niet-werkende lichten, elektrische ramen, of centrale vergrendeling kunnen wijzen op een BCM-probleem.
  • Batterijproblemen: Een defecte BCM kan leiden tot onnodig energieverbruik, waardoor de batterij snel leeg kan raken.
  • Foutmeldingen op het dashboard: Onverklaarbare waarschuwingslichten of foutcodes kunnen soms teruggevoerd worden naar een storing in de BCM.
  • Problemen met het starten van de auto: Als de auto niet start of onverwachte startproblemen vertoont, kan dit ook te wijten zijn aan BCM-falen.

Waarom kiezen voor Autosleutel Limburg?

Bij Autosleutel Limburg beschikken we over geavanceerde apparatuur en diepgaande expertise in de technologie van BCM’s en andere voertuigelektronica. Onze benadering is altijd gericht op het bieden van een betrouwbare, kosteneffectieve service voor onze klanten. Met onze uitgebreide kennis en ervaring kunt u erop vertrouwen dat uw voertuig in deskundige handen is.

Als u problemen ondervindt met uw BCM of als u wilt dat uw nieuwe BCM vakkundig wordt geïnstalleerd en geprogrammeerd, neem dan contact op met Autosleutel Limburg. Wij zorgen ervoor dat uw voertuig veilig, efficiënt en naar tevredenheid functioneert.

BCM systemen inleren

Clonen ECU

Clonen BCM

Clonen OBC

Clonen TCU

Clonen ABS

Turbo actuator