Nu dat we steeds vaker van de winterse temperaturen mogen genieten delen we graag enkele handige tips voor uw autosleutels tijdens deze periode.

  1. Warm nestje voor je sleutels: Berg je autosleutels ’s nachts binnenshuis op. Zo voorkom je dat ze bevriezen en start je de dag met een warme sleutel. De batterij zal u dankbaar zijn.
  2. Voorverwarmen voor een magische start: Maak gebruik van de voorverwarmingsfunctie van je auto. Activeer deze met je sleutel, zodat je in een warme auto stapt, klaar voor een betoverende rit.
  3. Liefdevolle zorg voor batterijen: Zorg goed voor de batterijen van je sleutel, want de kou kan ze sneller laten leeglopen. Zorg voor een reservebatterij en houd ze warm voor een betrouwbare werking.
  4. Ontdooien zonder gedoe: Bewaar een ontdooispray bij je autosleutels. Als het slot bevroren is, heb je een magisch middel om het snel te ontdooien.
  5. Bescherm je autosleutel als een schat: Gebruik een beschermhoesje voor je sleutel om hem te beschermen tegen winterse elementen. Zo blijft hij in topconditie en klaar voor gebruik.
  6. Reservesleutel voor onvoorziene omstandigheden: Berg een reservesleutel op een veilige plek op. Mocht je hoofdsleutel verloren gaan of bevriezen, dan heb je een back-up om je reis voort te zetten.
  7. Sneeuwvrij instappen: Maak het jezelf gemakkelijk door de sneeuw van je auto te vegen voordat je instapt. Zo blijft je sleutel niet alleen warm, maar stap je ook in een betoverend schone auto.
  8. Regelmatige controle: Controleer regelmatig de staat van je autosleutel. Zorg dat alle knoppen soepel werken en laat eventuele problemen tijdig verhelpen voor een zorgeloze winterse rit.